De wereld van jaap van meeuwen

 
 

Al van ver in de omtrek kan men het fraaie kerkje van Uithuizermeeden zien liggen.  Zijn imposante blauwwitte toren is  van overal op het Hoogeland te zien. Een handige wegwijzer voor de bezoeker van  galerie de koppelpaarden. Want aan de voet van dit ‘uitheemse’ bouwwerk,  staat een ook al twee eeuwen oude herberg,  voormalig hotel en café,  sinds 1994 in gebruik als galerie, atelier en creatief centrum door Jaap en Hanny van Meeuwen. Alles ademt hier nog de sfeer van de vorige bestemming.

Het café met zijn stamtafel is nog steeds de plaats voor een goed gesprek, waar de geïnteresseerde kunstliefhebber kan plaatsnemen voor een kop koffie of iets anders. Ook komt  de sfeer van het oude café nog wel eens terug bij sommige bijeenkomsten die hier een enkele keer worden gehouden. Zo mochten we hier Sinterklaas al eens ontvangen, met de buurtkinderen en ouders, de Rotaryclub, de historische kring, een orgelconcours en al heel wat andere ontvangsten en vergaderingen.

In de zomer zijn we pleisterplaats voor het prachtige ‘Sterren op het Hoogeland’, een driedaage volledig verzorgde fietstocht vol kunst, cultuur en gezelligheid door Noord Groningen (zie bij ‘Toeristisch’).

Op Hemelvaartsdag zijn we stempelpost voor de Noorderrondritten op de fiets. En op open monumentendag zijn wij meestal ook open. Het pand dateert uit 1805

In en rond de galerie zijn verschillende werken te zien van beeldhouwer Jaap van Meeuwen.  Bronzen en ijzeren beelden vol dynamiek en levenskracht worden hier gemaakt in het atelier. Ook worden hier workshops beeldhouwen gegeven. Er wordt gewerkt met klei, gips en boetseerwas, met begeleiding van Jaap van Meeuwen.

Wilt U eens een kijkje komen nemen in De Koppelpaarden, dan bent U van harte welkom. Wij hebben geen vaste openingstijden.

Voor een afspraak kunt U bellen: 06 3626 3284 of 0595 415 124

 

galerie creatief centrum de koppelpaarden